Trăim și simțim românește de Dragobete

Viața parohiei Martie 28, 2016

CĂSĂTORIA este o frumoasă și continuă aventură care ne ajută să descoperim cine suntem cu adevărat, dar și lumea spirituală a partenerului nostru de viață și să cunoaștem, cu smerenie, pe Dumnezeu în mica Biserică din familie. Familia este un ring, o sală de gimnastică a sufletelor și o antecameră a Raiului, pentru cei cu frică de Dumnezeu. Să nu ţinem decât la un lucru: depărtarea oricărui motiv de întristare, aşezarea în casa noastră a unei păci desăvârşite, ca astfel femeia să închine bărbatului toată grija ei, iar bărbatul să se destăinuie ei, după alergăturile şi necazurile de afară, ca într-un adăpost, ca acolo să găsească, aproape de ea, mângâierile dorite (Sf. Ioan Gură de Aur).

FEMEIA nu este o jucărie de pat sau de bucătărie. Femeile sunt ca florile: toate sunt frumoase, dar fiecare în felul ei. Bărbatul trebuie să se plece să o ia - adică să-i arate eleganţă, preţuire. Atunci floarea îşi arată şi mirosul, şi calităţile ascunse, pentru că tu ai ştiut să răscoleşti adâncurile şi ai făcut din ea ceea ce nu ştia ea că este (Pr. Arsenie Papacioc).

DRAGOSTEA este ceva care îi face pe oameni să stea înghesuiţi pe o bancă, chiar şi atunci când lângă ei există destul loc (Charlie W. Shedd).